Financieel

Beleggen via een Broker

Wil jij gaan beleggen en weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan is de eerste tip om altijd via een broker te beleggen. Als particulier kan je tevens ook niet anders. Er zijn ontzettend veel verschillende brokers met elk andere voordelen. Dus ga je zeker even verdiepen in deze handelsplatformen voordat je daadwerkelijk begint met beleggen. Of misschien wil je als bedrijf juist wel aandelen verkopen. Ook dit kan allemaal via een broker dus lees vooral verder voor meer informatie. 

Wat is een broker

Voordat je kunt beleggen via een broker is het natuurlijk wel handig om te weten wat een broker is en hoe het werkt. In de introductie werd ook al het woord ‘handelsplatform’ genoemd, en laat dat nu precies zijn wat het is. Een broker is simpelweg een instelling waar beleggers zelf kunnen handelen in financiële producten. Hiermee kun je dus zelf online beleggen. Beleggen via brokers beschermt je daarnaast ook tegen veelgemaakte fouten en zorgt ervoor dat je goed voorbereid kunt beginnen met beleggen. Veel brokers geven naast alle functies om te beleggen ook ontzettend veel informatie en tips over hoe je het beste kunt gaan handelen. Er zijn zelfs een aantal broker die een oefen simulatie aanbieden zodat je eerst kunt uitproberen of beleggen iets voor jou is voordat je aan het echte werk begint.

Welke brokers zijn er

Er zijn ontzettend veel brokers die helpen bij het beleggen in de meest grote bedrijven. Daarom is het ook zeker voor beginnende beleggers handig om uit te zoeken welke brokers zich richten op starters en welke juist meer op gevorderde beleggers. Denk bijvoorbeeld aan Degiro, eToro, Easybroker en Binckbank. Er zijn ook banken zoals ING en ABN-AMRO die helpen bij het beleggen. Voor beginnende beleggers zijn eToro en Degiro misschien wel de meest gunstige brokers. 

Voor- en nadelen

Aan beleggen zitten een aantal risico’s waar je bewust van moet zijn en dus ook rekening mee moet houden. Het is ook niet gek dat niet iedereen zomaar begint met beleggen maar juist eerst goed na gaat of het iets voor die desbetreffende persoon kan zijn. Daarom is beleggen bij eToro bijvoorbeeld ontzettend fijn. Deze broker heeft een laag instaptarief waardoor je uiteindelijk meer geld overhoudt. Daarnaast kun je via eToro beleggen in indexen met enorm veel bedrijven waardoor je het risico verkleint. Misschien wel het grootste voordeel is het beleggen zonder commissies bij eToro. Dit houdt in dat je geen extra kosten hoeft te betalen. Bij deze kosten kun je denken aan verwerkingskosten. Wanneer je veel aandelen hebt kunnen deze kosten enorm oplopen en daarom is nul commissie voor een broker een voordeel dat veel beleggers trekt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *