Financieel

Bij welk bedrijf kun je het beste goud kopen?

goud koop

Na een aantal jaren van sterke groei in de omzet van mijn bedrijf kwam ik er achter dat ik vrij veel spaargeld had opgebouwd. Ik ben een ondernemer die altijd maandelijks een vast percentage van mijn inkomen opzij zet, en met een paar financiële meevallers daar bovenop begon mijn opgebouwde spaargeld richting de maximale belasting grens te gaan. Dat is natuurlijk fijn, maar ik had geen zin om veel meer belasting te gaan betalen over het spaargeld dat op de bank stond. Ook gezien het feit dat we in een tijd leven dat spaargeld op de bank je eigenlijk meer geld kost dan dat het je oplevert. Ik begon dus rond te kijken naar mogelijkheden om dit geld te investeren in iets dat stabiel en veilig was, en waar ik me niet iedere dag mee bezig hoefde te houden.

Ik wilde me concentreren op een verdere groei van mijn bedrijf, en me niet dagelijks bezig houden met investeringen in de huizenmarkt of de aandelen sector. Ik wilde op een betrouwbare manier mijn geld weg stoppen, zodat ik daar ergens in de toekomst nog evenveel aan zou hebben als nu. Al gauw kwam ik er, na overleg met mijn accountant, achter dat investeren in goud het beste bij mij paste. Goud is namelijk erg waardevast, en er hangt in de financiële wereld veel onrust in de lucht. Het was fijn om te weten wat ik met mijn geld wilde doen, maar nu begon de grote zoektocht naar een betrouwbaar bedrijf waar goud kopen op een transparante, veilige manier kon.

goud koop

Ik zag door de bomen het bos niet meer

Natuurlijk begon ik direct met zoeken op internet. Na een paar klikken kwam ik er al achter dat er zo eindeloos veel opties en aanbieders zijn, dat ik het gevoel kreeg dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Er waren veel websites met informatie, en veel aanbieders die scherpe prijzen boden. Ook las ik overal hoe belangrijk het is dat je een goud verkoper vindt die eerlijk communiceert over de handel, en dat je het beste persoonlijk contact op kon nemen met een verkoper. Het begon met te duizelen, en besloot om het zoeken op internet even los te laten.

Later in die week sprak ik een collega, en hij vertelde dat hij een paar jaar daarvoor in dezelfde situatie had gezeten. Hij had een flinke erfenis ontvangen, en wilde dat op een slimme manier investeren. We zijn allebei druk bezette mensen, met volle agenda’s, en ook hij zei dat hij ergens in had willen investeren dat weinig tijd zou kosten. Mijn collega begon toen over Contant Inkoop Goud: een bedrijf dat goud inkoopt en verkoopt dat, naast de goudhandel, eigenlijk oorsprong vindt in een juwelierszaak in Amsterdam. En dat gaf direct een beter gevoel dan al die andere ‘jonge’ bedrijfjes die je op internet vindt. Ik ben toen op aanraden van mijn collega naar de website van www.www.contant-inkoop-goud.nl gegaan en ben daar wat rond gaan kijken.

Goud kopen met een vertrouwd gevoel

Wat ik tegenkwam op de website was vooral een nauwkeurige manier van uitleggen hoe de goudhandel werkt, en veel informatie over de organisatie zelf. Contant Inkoop Goud is geboren uit een juweliersfamilie in Amsterdam, en die familie beschikt over generaties aan kennis, expertise en liefde voor het vak. Ook las ik op hun website dat zij het altijd aanraden dat je je eerst zelf goed inleest over de goud prijs, maar vooral dat ze het belangrijk vinden dat jij je als klant op je gemak voelt. Zij beseffen dat het niet gaat om de aankoop van een paar sokken, en dat de klant op een eerlijke, rustige manier geïnformeerd moet worden. Ze hebben een contactformulier op de website, en ik zag een telefoonnummer. Die heb ik toen gebeld, en na een kort gesprek met een vriendelijke medewerker besloot ik eens langs te gaan in de winkel.

Toen ik in hun zaak binnen liep, merkte ik meteen een gezellige sfeer onder de medewerkers en de klanten. Mij werd een kopje koffie aangeboden en toen de medewerker vroeg hoe hij mij kon helpen begon ik mijn verhaal uit te leggen. Er werd rustig naar me geluisterd, en na afloop kreeg ik vrijblijvend alle informatie die ik nodig had. De medewerker zei dat ik, als ik wilde, direct over kon gaan op goud aanschaffen, maar hij raadde me aan om eerst naar huis te gaan en even goed na te denken. Dat vond ik echt een pluspunt, het liet zien dat ze daar niet alleen maar bezig zijn met hun handel, maar vooral met de klant.

goud koop

Prettige goud verkoop in Amsterdam

Ik ben die dag naar huis gegaan om na te denken, maar ik had eigenlijk net zo goed direct over kunnen gaan op goud kopen. Ik wist dat ik bij deze firma met een gerust hart kon investeren in goud, en dus in de toekomst. Ik ben meteen de volgende dag teruggegaan en heb een kilo baar gekocht. Ze hielpen me ook meteen met informatie over waar ik mijn goud veilig op kon slaan, omdat ik het liever niet in huis bewaar. Het was duidelijk te merken dat ze genoeg connecties hebben in het vak, en al die expertise en connecties krijg je er gratis bij.

Ik raad dit bedrijf dus enorm aan. Ze zijn transparant over de actuele goudprijs per gram, ze helpen je met de beste manier om je aankoop veilig op te slaan, en luisteren naar je verhaal. Na afloop heb ik mijn collega bedankt met een flesje wijn, want nu weet ik zeker dat ik ergens in de toekomst, wanneer ik het nodig heb, een flinke appel voor de dorst achter de hand heb liggen.

Meer weten? Check de website van www.contant-inkoop-goud.nl!