Financieel

Brokers vergelijken op één plek

brokers vergelijken

Als je begint met investeren zijn er een aantal dingen waar je uit moet kiezen. Dit kan best lastig zijn als je nog totaal geen kennis hebt van investeren en welke broker er goed is en welke minder. Vaak kom je hier zonder hulp pas een jaar later achter als je er al heel veel geld in hebt geïnvesteerd. Maar wat is een broker? Je kunt de brokers vergelijken met elkaar.

Wat is een broker?

Vroeger als je ging investeren ging je naar de beurs in Amsterdam en dan kocht je een papiertje waarop stond wat voor een aandeel je had gekocht. Tegenwoordig gaat dit allemaal veel eenvoudiger. Als je ervoor kiest om te gaan investeren moet je natuurlijk een plek kiezen waar je dit wilt gaat doen. Een broker is dus deze online plek. Hier kun je alle aandelen zien en vergelijken met elkaar. Ook kun je zo zien of er kansen zijn en zo kun je meteen binnen een aantal seconden aandelen kopen. 

CFD Trading

Naast het simpele aandelen kopen zijn er ook veel mensen die CFD’s kopen. Dit zijn contracten waarmee je eigenlijk zegt. Ik denk dat aan het einde van deze week dit aandeel zoveel gestegen is. Het voordeel aan deze vorm van aandelen kopen is dat je voor veel minder geld veel meer aandelen kunt besturen en zo ook veel meer winst kunt maken. Dit geldt aan de andere kant natuurlijk ook voor meer verlies. Om brokers vergelijken te doen kun je op de website kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *