Corona sneltest op locatie laten doen

Photo of a young couple calculating home finances

Denk je dat je symptomen van het coronavirus vertoond? Neem het zekere voor het onzekere en doe een corona sneltest op locatie via coronatestnederland. Wanneer je ziek bent is het verstandig dat je je laat onderzoeken. Zo weet je precies wat je scheelt en kun je ook gericht hulp zoeken of vinden. Soms ben je wel angstig, omdat je niet precies weet wat je scheelt. Wanneer je het testresultaat eenmaal hebt, kan dit gevoel ook verdwijnen. Er is een verschil tussen griep en Covid-19. Griep wordt veroorzaakt door het influenza virus, terwijl Covid-19 veroorzaakt wordt door het coronavirus.

Wat is een corona sneltest

Er zijn verschillende soorten corona testen, waaronder de corona sneltest. Een corona sneltest is een test waarmee heel snel kan worden onderzocht als iemand besmet is met het corona virus bij zich draagt of niet. Bij een sneltest is de wachttijd ettelijke malen korter dan bij een normale test. Let wel! Een corona test moet door een zorgprofessional worden afgenomen. Dus sneltesten zijn geen zelftesten. Het is goed dat jij je ook goed laat informeren. Op coronatestnederland.nl kun je wat belangrijke informatie vinden over het coronavirus en de testmogelijkheden die er zijn. Je kunt je bijvoorbeeld laten testen wanneer symptomen vertoond, maar dat kan ook wanneer nauw contact hebt gehad met iemand die de ziekte wel heeft.

Hulp zoeken

Wanneer je ziek bent is het verstandig om op tijd hulp te zoeken. Wacht niet totdat het te laat is, wanneer je bijvoorbeeld de pijn niet meer kunt verdragen of er echt erg aan toe bent. Sommigen nemen het risico en wachten tot het laatste moment, voordat ze een dokter waarschuwen. Het kan slecht aflopen. Vaak genoeg kun je erger voorkomen door op tijd hulp te zoeken. Hoe eerder jij je laat testen hoe beter voor jezelf, maar ook voor anderen in je directe omgeving. Je kunt namelijk voorkomen dat de ziekte verder wordt verspreid, maar ook kunnen er op tijd maatregelen getroffen worden om de ziekte te verhelpen.

Wat is griep?

Griep is niets anders dan een besmettelijke ziekte van de luchtwegen, die veroorzaakt wordt door het griepvirus. Griep ontstaat plotseling. Deze is te herkennen aan ontstoken slijmvliezen in de luchtwegen. Als je griep hebt kun je plotseling last hebben van heftige spierpijn en vermoeidheid of keelpijn en droge hoest. Een ander symptoom van griep is (hoge) koorts. Er zijn verschillende griepsoorten. Krijg je maar een keer griep? Nee, omdat griepvirussen veranderen kun je steeds griep krijgen. Deze ziekte wordt verspreid door onder andere praten, hoesten of niezen. Ook worden deze overgedragen via de handen en voorwerpen. Het is daarom verstandig om jezelf te beschermen. Ben je ziek en twijfel je dan kun je voor de zekerheid een coronatestafspraak maken bij coronatestnederland.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *