Financieel

Eindelijk een leuke baan gevonden

vog aanvragen

Tijdens het sollicitatieproces kan de werkgever voor een bepaalde functie of stage om een verklaring omtrent je gedrag vragen. Het is een bewijs dat je gedrag in het verleden geen enkel bezwaar vormt voor je nieuwe functie of stage. Een vog aanvragen kan als je bent ingeschreven bij de gemeente op 2 manieren, op internet bij vog-aanvraag.info of persoonlijk bij de gemeente. Sta je niet ingeschreven bij de gemeente dan kan het ook direct via de dienst Justis, zij bepalen in alle gevallen of je een vog krijgt.

Via de gemeente een verklaring omtrent gedrag aanvragen

Voor een bepaalde functie of emigratie kun je bij de gemeente een vog aanvragen. Het ingevulde vragenformulier voor de aanvraag kun je inleveren bij de gemeente waar je staat ingeschreven in de basisregistratie. Heb je de vog nodig voor je werk dan krijg je het formulier in veel gevallen van je toekomstige werkgever. Hierbij heeft je werkgever al een gedeelte ingevuld en ondertekend. Je dient wel een legitimatie mee te nemen als je het formulier inlevert bij de gemeente, er is wel een bepaald bedrag aan verbonden om een vog te verkrijgen.

Via internet een aanvraag doen

Je toekomstige werkgever moet een aanvraag starten om via internet een vog aanvragen te kunnen doen. Via internet is het erg eenvoudig om een aanvraag te doen, kijk bijvoorbeeld eens op de website van vog-aanvraag.info. Maar ook op de website van Justis kun je het eenvoudig lezen, ook als je niet staat ingeschreven bij een gemeente moet je bij de autoriteit een aanvraag doen. Vul het aanvraagformulier in en stuur het naar de dienst Justis. Zij zijn de enige autoriteit die een screening doen.