Geen categorie

Financieel voorbereiden op de toekomst

Door de huidige pandemie maken veel mensen zich zorgen om de toekomst. Dankzij vele investeringen in de economie en bedrijven door de overheid is de economie op dit moment nog redelijk sterk maar er wordt verwacht dat in de komende maanden de economie zware klappen te verduren zal krijgen. Daarnaast is een ander probleem dat er meer inflatie verwacht wordt omdat er in Amerika veel geld geprint is. In deze onzekere tijden is het belangrijk om je financieel voor te bereiden op de toekomst. In dit artikel bespreken we een aantal tips om dit te doen.

Zet je spaargeld aan het werk

Natuurlijk is het sowieso al een goede tip om een budget op te stellen en te zorgen dat je kunt sparen. Door genoeg spaargeld op de bank te hebben om financiële noodgevallen te kunnen oplossen voorkom je dat je geld zult moeten lenen. Maar als je eenmaal voor zes maanden aan vaste lasten hebt opgespaard kun je het geld dat je verder opspaart beter aan het werk zetten. Door lage spaarrentes zal het geld op de bank namelijk steeds minder waard worden door inflatie. Investeer je geld daarom in veilige lange termijn investeringen zoals een beleggingsfonds of ga zelf beleggen. Veilige beleggingen die je zelf kunt uitvoeren zijn index fondsen.

Stop het geld in stenen

Een andere manier om je goed financieel voor te bereiden op de toekomst is om je geld in stenen te stoppen. Zelfs als er veel inflatie is dan is het hebben van een huis altijd een goede investering aangezien verwacht wordt dat in de komende jaren nog steeds een huizentekort zal zijn. Dit zorgt ervoor dat de huizenprijzen stijgen. Het is wel verstandig om te een huis te kopen in de randstad aangezien daar het huizentekort in de komende jaren het hardst zal stijgen. Je kunt op hypotheekrente.nl je hypotheekrente en maximale hypotheek berekenen. Aangezien momenteel de hypotheekrentes erg laag zijn kun je het beste een hypotheekrente 20 jaar vast, nemen.

Blijf leren en zoek extra inkomstenbronnen

Sowieso zal in de toekomst ook meer blijken dat baanzekerheid niet altijd gegarandeerd is. Dit betekent dat je nooit helemaal stabiel bent qua inkomen als je slechts één bron nooit echt stabiel. Zoek daarom een manier om een tweede bron van inkomsten te creëren. Dit kan bijvoorbeeld een tweede baan zijn maar ook werk als freelancer of investeren in vastgoed. Dit zijn uitstekende manieren om extra inkomen te creëren.