Financieel

Geld besparen op een lening

Over het algemeen sparen mensen eerst geld voordat ze een product aanschaffen. Echter komen veel mensen wel eens in een situatie waar ze meer geld nodig hebben dan dat ze op de bank hebben staan. Wanneer dit de situatie is, moeten mensen de keuze maken of ze geld willen lenen bij een bank. Het lenen van geld is natuurlijk niet ideaal, aangezien je flink meer geld terug moet betalen dan je daadwerkelijk leent. Dit komt door de rente die de geldverstrekker toe voegt aan het geleende bedrag. Geld lenen is dus enorm duur en daarom is het handig om te kijken hoe je geld kan besparen wanneer je een lening gaat afsluiten. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een aantal eenvoudige tips op een rijtje gezet hoe jij geld zou kunnen besparen op jouw lening. Lees het artikel rustig door om te kijken of een van deze tips voor jou van toepas kan zijn.

Kies de goedkoopste geldverstrekker

Wanneer je geld wilt lenen kun je dit op verschillende manieren doen. Om te beginnen raden we het absoluut af om geld te lenen bij webshops. Steeds vaker kopen mensen producten bij webshops met de optie waarmee ze het product over een bepaalde periode kunnen afbetalen door een maandelijks bedrag aan de webshop te betalen. Deze manier van geld lenen lijkt enorm aantrekkelijk, aangezien het maandelijkse bedrag vaak erg laag is. Toch zul je zien dat de totale kosten erg hoog zijn en je over het geheel veel te veel rente moet betalen. Je kan dus veel beter geld lenen bij een bank als bij een webshop.

Maar hoe vind je de goedkoopste lening bij een bank? Er zijn natuurlijk enorm veel banken die leningen aanbieden en voor iedere situatie biedt elke bank andere prijzen aan. Om te kijken welke bank de goedkoopste lening aanbiedt voor jouw persoonlijke situatie, zul je de verschillende leningen en aanbieders met elkaar moeten vergelijken. Leningen vergelijken kan tegenwoordig makkelijk en snel online door de verschillende vergelijkingssites die alle aanbieders met elkaar vergelijken. Wanneer je de goedkoopste lening zoekt, is het vergelijken dus essentieel.

Blijven vergelijken

De meeste mensen blijven gedurende de looptijd trouw aan de geldverstrekker waar ze het geld lenen. Ze betalen de lening terug en kijken niet verder naar andere mogelijkheden zijn. Toch zien we dat de marktrente in een aantal jaren flink kan dalen waardoor de rente die je afgesproken hebt met de bank niet meer aantrekkelijk is. Wanneer dit het geval is kan je naar de bank stappen om een lagere rente aan te vragen. De nieuwe rente die je dan krijgt is meestal tussen de marktrente en je huidige rente in. Het kan dan dus een stuk voordeliger uitpakken wanneer je bij een andere geldverstrekker een goedkope lening vindt waardoor je nog minder geld kwijt zult zijn. Het is dus altijd handig om leningen te blijven vergelijken.

Verkort de looptijd

We zien veel mensen die kiezen voor een lange looptijd, aangezien de maandelijkse kosten hierdoor een stuk aantrekkelijker zijn. Echter zorgt een korte looptijd er wel voor dat je over de gehele looptijd een stuk meer rente terugbetaalt aan jouw geldverstrekker. Heb je genoeg geld elke maand om je looptijd te verkorten? Dan is dit zeker een aanrader. Je zult namelijk over de gehele looptijd op deze manier tientallen of honderden euro’s besparen op je lening.

Ongeoorloofd rood staan

Iedereen weet dat het nooit handig is om rood te staan op je lening. Echter zijn er twee manieren van rood staan op je betaalrekening. Je kan namelijk geoorloofd rood staan en ongeoorloofd rood staan. Wanneer je geoorloofd rood staat, dan heb je duidelijke afspraken met de bank over hoeveel geld je in de min mag staan. Tot je dit limiet hebt bereikt zijn er dan ook geen problemen. Echter kan het ook zo zijn dat je ongeoorloofd rood staat. Dit is het geval wanneer je de limiet hebt overschreden of wanneer je simpelweg rood staat terwijl je hier geen afspraken over hebt gemaakt. Wanneer dit het geval is ben je geld aan het lenen. Helaas is dit wel een dure vorm van lenen waarover je enorm veel rente moet terugbetalen. Het is dus een aanrader om nooit ongeoorloofd rood te komen staan.Over het algemeen is geld lenen dus enorm duur. Wanneer je echt een lening nodig hebt, zoek dan zeker naar een goedkope lening die goed bij je past. Probeer dan ook niet het maximale leenbedrag te lenen, maar kijk of je hieronder kan zitten. Zo zorg je ervoor dat je maandelijkse lasten niet te hoog worden. Je maximale lening berekenen kan je eenvoudig en snel doen online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *