Gift guide voor de échte stationary liefhebber

Photo of a young couple calculating home finances

Met de groeiende populariteit van blogs en vlogs, is ook de populariteit van gift guides enorm gegroeid. Gift guides zijn artikelen waarin de beste cadeautjes worden besproken. Om het allemaal wat overzichtelijker te maken worden gift guides vaak beperkt tot een bepaalde doelgroep. Dan kun je natuurlijk denken aan mannen, vrouwen en kinderen. Maar de doelgroepen zijn meestal nog iets specifieker. Denk dan bijvoorbeeld aan de sportieveling, de creatieveling of de stationary liefhebber. En over die laatste specifieke doelgroep gaan wij het vandaag hebben. De mensen die al maanden van tevoren op zoek gaan naar de perfecte agenda 2021, en ervan overtuigd zijn dat je nooit teveel notitieboekjes in huis kunt hebben.

Notitieboek

Wanneer we praten over stationary hebben we het eigenlijk over alle mooie schrijfbenodigdheden en kantoorartikelen. Het is dus eigenlijk een verzamelnaam voor papier, paperclips, washi-tapes, wenskaarten en agenda’s. Maar het meest populaire stationary artikel blijft toch wel het notitieboekje. Of je het nu gebruikt om je boodschappenlijstjes in te maken, of andere belangrijke notities in op te schrijven: notitieboekjes zijn altijd handig. Én om die reden ook het perfecte cadeau. De notitieboek winkel heeft meerdere formaten, designs en kleuren waar je uit kunt kiezen. En in plaats van een blank notitieboekje kun je natuurlijk ook kiezen voor iets meer specifieks. Denk bijvoorbeeld aan een weekplanner, bullet journal of een agenda 2021.

Schetsboeken

Naast de notitieboeken is ook het schetsboek zeer populair onder de stationary liefhebbers. Zelfs diegenen die niet dol zijn op tekenen, kunnen de blanco tekenvellen zeer waarderen. Je hoeft ze immers niet te gebruiken voor je tekenkunsten. Je kunt er ook voor kiezen om het schetsboek te gebruiken als scrapboek. Nét als alle andere stationary boekjes is een schetsboek te vinden in de notitieboekwinkel. Ook schetsboeken zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en formaten. Het is dus slim om van tevoren te bedenken waar het schetsboek veel zal worden gebruikt. Voor bureauwerk kun je kiezen voor een groot formaat, maar wanneer de ontvanger veel onderweg is, is de pocket versie de beste keuze.

Bullet journals

Sommige stationary liefhebbers hebben geen agenda 2021 meer nodig. De nieuwste trend is namelijk de zogenoemde bullet journal. Deze journals hebben niet de alom bekende lijnen, maar de pagina’s zijn bedekt in dunne stipjes. Deze stipjes zorgen ervoor dat je gemakkelijk zelf lijntjes kunt trekken waar je ze nodig hebt. Zo kun je zelf alle soorten lijstjes maken die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan boodschappenlijstjes, extra notities, een verjaardagskalender en de dagelijkse to do lijstjes. Met een bullet journal heb je dus alle lijstjes die je nodig hebt bij elkaar. Deze lijstjes kun je overigens ook nog opleuken met bijvoorbeeld doodles of stickers. Zowel de bullet journal als het schetsboek en het notitieboek, zijn gemakkelijk te personaliseren. Bijvoorbeeld door de naam van de ontvanger in het boekje te laten graveren. Zo maak je het cadeau extra persoonlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *