Huisdierenverzekeringen aangeraden door dierenartsen

Piggy bank on calculator concept for saving, accounting, banking and business account

Nederlanders houden van huisdieren. In Nederland werden in 2020 1,5 miljoen honden en 2,6 miljoen katten geteld. Als we alle andere huisdieren als vissen, vogels, knaagdieren en reptielen ook meetellen komt het aantal huisdieren in Nederland uit op 33 miljoen. Net als mensen hebben dieren soms klachten waarbij deskundige en soms specialistische zorg nodig is. Een bezoekje aan een dierenarts kan echter flink in de papieren lopen. Allereerst betaald u sowieso een bedrag van rond de 30 euro voor een consult. Daarnaast komen dan vaak nog kosten voor eventuele behandeling en medicijnen. Een rekening van enkele honderden euro’s is al lang geen uitzondering meer. Voor veel mensen is een regelmatig bezoek aan de dierenarts inmiddels een onbetaalbare zaak geworden.

Huisdierenverzekering afsluiten

Veel verzekeraars in Nederland bieden een verzekering aan voor uw huisdier. Meestal gaat het in dit geval om honden en katten, maar er zijn ook verzekeraars die andere dieren als konijnen en vogels kunnen verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan de OHRA huisdierenverzekering of andere aanbieders als Petsecur, Aegon of Inshared. Er bestaan echter grote verschillen in de premies van de verschillende verzekeraars en ook de dekkingen en uitsluitingen liggen vaak ver uit elkaar. Het is dus belangrijk wanneer u een huisdierenverzekering wilt afsluiten u goed vergelijkt welke verzekering het beste past bij u en uw huisdier.

Voorwaarden goed vergelijken

Een huisdierenverzekering is zeer zinvol voor mensen die niet de mogelijkheid hebben om in één keer een groot bedrag te betalen voor een operatie. Natuurlijk wilt u als dierenliefhebber dat uw huisdier de beste zorg krijgt die mogelijk is wanneer het dier ziek is of een ongeluk krijgt. Online kunt u huisdierenverzekeringen goed vergelijken en indien gewenst overstappen naar een andere verzekeraar die betere dekking biedt. Als het huisdier ouder wordt kan het gebeuren dat er meer premie moet worden betaald. Net als bij mensen worden ook voor dieren aanvullende verzekeringen aangeboden zoals voor castratie of sterilisatie. In de praktijk blijkt dat deze niet heel zinvol zijn en het goedkoper is om de castratie/sterilisatie zelf te bekostigen. De kosten hiervoor liggen tussen de 75 en 250 euro.

Verplichte verzekering

Veel dierenartsen zouden graag zien dat er een verplichte verzekering komt voor huisdieren. Nu zien ze vaak gevallen waarbij het dier moet worden ingeslapen omdat de eigenaar de kosten voor de operatie simpelweg niet kan betalen. Een verplichte verzekering zou dit in een groot aantal gevallen kunnen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *