Financieel

Hulp bij schulden: hoe werkt dat?

Hulp bij schulden

Wanneer je in de schulden zit dan is het soms ontzettend moeilijk om daaruit te komen. en je bent niet alleen: meer dan de helft van Nederland heeft ergens wel een schuld en een vrij groot deel daarvan heeft hoge schulden. Heb jij hulp nodig bij schulden? Dat is niets om je voor te schamen. Hulp bij schulden vind je in verschillende vormen:

Hulp bij schulden
  • je kunt hulp krijgen bij het maken van een financieel plan
  • je kunt je financiën volledig uit handen geven en werken met leefgeld
  • je kunt een curator instellen die jou met elke uitgave begeleidt
  • je kunt de schuldsanering ingaan

Stap een is een plan

Welke vorm van hulp bij schulden je ook kiest, het begint allemaal met een plan. Een plan om jou uit deze situatie te helpen. Het is in sommige situaties gewoon niet meer mogelijk om alleen overzicht te krijgen van de situatie. In die gevallen kan iemand anders je een nieuwe visie op je financiën bieden.

Hulp bij schulden

 

Inventariseren

Het is heel belangrijk dat wanneer je hulp vraagt bij je schulden je volkomen eerlijk bent tegen de persoon die je gaat helpen. Een deel van het probleem achterwege laten maakt zo’n plan volkomen nutteloos en is dus ook niet iets waar je jezelf mee helpt. Wees helemaal eerlijk, ook als je schrikt van het aantal getallen waar jouw schuld uit bestaat. Deze persoon is er om je te helpen. Maak daar dan ook gebruik van!