Informatie over uitvaartverzekeringen/begrafenisverzekeringen

Pensioen

Hoe meer je weet over je uitvaartverzekering of begrafenisverzekering, hoe beter. Wanneer je op het punt staat om een van deze verzekeringen te nemen is het belangrijk om de uitvaartverzekeringen vergelijking te doen. Dit doe je door bijvoorbeeld bij verschillende verzekeraars offertes aan te vragen. Zo kom je erachter wat ze aanbieden en wat jij nodig hebt. Maar wat heb je eigenlijk nodig? Dat is een goed punt om over na te denken, omdat het nodig is om te weten wat je wensen zijn voordat je een beslissing maakt. In dit artikel leggen we je uit welke verzekeringen er zijn en wat ze inhouden. Zo weet jij waar je aan begint!

Photo of a young couple calculating home finances

Soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn drie soorten uitvaartverzekeringen, de naturaverzekering, de kapitaalverzekering en een combinatie hiervan.

De naturaverzekeringen

De naturaverzekeringen zijn er voor de mensen die diensten en goederen vergoed willen hebben. Met deze verzekering wordt in principe alles voor je geregeld en hoeven je nabestaanden maar een paar beslissingen te nemen. Hun rouw process zal niet zoveel stress bevatten, maar ze zullen geen keuzemogelijkheden hebben.

De Kapitaalverzekering

Met de kapitaalverzekering betaal je een premie per maand waarmee je een kapitaal opbouwt voor je uitvaartverzekering. Met dit kapitaal kunnen diensten en goederen rondom je uitvaart betaalt worden. Voor je nabestaanden zal er iets meer stress zijn aangezien ze veel moeten regelen, maar er is een grote keuzemogelijkheid waardoor ze op de beste manier afscheid kunnen nemen.

De combinatieverzekering

Met de combinatieverzekering is het mogelijk om het beste van zowel de natura verzekering als de kapitaalverzekering mee te nemen. Zo geef je je nabestaanden een beetje ademruimte maar laat je ze vrij in de keuze om afscheid te nemen. Echter biedt niet iedere verzekeraar een combinatieverzekering aan. Let daarom goed op tijdens het vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *