Je lening berekenen, wat is belangrijk?

Als jij een overeenkomst aan wilt gaan met een kredietverstrekker, dan moet je voor deze lening berekenen hoeveel je kunt lenen. Het is dan niet alleen belangrijk dat je niet te veel leent, maar ook dat je de toekomst meeneemt bij het maken van je conclusie. Een kwalitatieve aanbieder van kredieten maakt een berekening voor je, om ervoor te zorgen dat je niet meer leent dan je je kunt veroorloven. Maar voor jezelf is het ook belangrijk dat je een lening afsluit waar je financieel beter van wordt en niet slechter. Bij het lening berekenen zijn er dan ook een aantal zaken om op te letten.

Je lening berekenen op maandbedrag

Het is altijd een goed idee om voordat je een lening afsluit te bepalen wat het maximale maandbedrag is dat je kunt afdragen. Het is dan goed om conservatief te zijn, want je wilt je niet elke maand hoeven afvragen hoe je deze keer weer aan het geld moet komen. Vraag jezelf af wat je nu kunt betalen elke maand, maar ook in de toekomst. Wat als je te maken krijgt met een financiële tegenslag? Is het dan nog steeds een bedrag dat je gemakkelijk kunt ophoesten? Uiteraard maak je een uitgebreide berekening. En als je je bij een bepaald bedrag ongemakkelijk voelt, dan is dat waarschijnlijk te hoog. Als je weet wat je maandelijks comfortabel kunt aflossen dan kun je je lening berekenen en bepalen welk bedrag je kunt lenen.

Wanneer mag je lenen?

Als je je lening gaat berekenen moet je een aantal zaken weten. Denk bijvoorbeeld aan je werk en of je een vast- of een tijdelijk dienstverband werkt. Voor de bank is iemand met een vast contract meer zekerheid, dus kun je dan meer en goedkoper lenen. Wat is je inkomen en wat is de toekomst van je inkomen? Als je zelfstandig ondernemer bent, dan kun je geld lenen als je meer dan 3 jaar winstgevend onderneemt en je een positieve BKR-registratie kunt tonen. In enkele gevallen is geld lenen met een uitkering mogelijk, maar dat is dan een uitzondering. Aangezien een pensioen een stabiel inkomen is, kom je dan gewoon in aanmerking voor een lening.

Je lening berekenen bij een goede kredietverlener

Als je een goede en betrouwbare kredietverlener gebruikt, dan zullen zij je financiële situatie beoordelen, je lening berekenen en bepalen of jij in aanmerking komt voor een lening en voor hoeveel. Je herkent deze aan de vergunning die ze gekregen hebben van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zonder deze vergunning is de legaliteit van de kredietverlener niet bewezen, dus let daar goed op. Ze kijken naar je inkomen, naar je vaste lasten, naar het soort contract dat je hebt en beoordelen op die manier hoeveel je kunt lenen en voor welk rentepercentage. Hoe meer zekerheid jij de bank geeft, hoe meer en goedkoper je kunt lenen. Leen in ieder geval nooit te veel. Een te hoog maandbedrag leidt tot grijze haren en dat is niet de bedoeling.Bereken welke lening voor jou geschikt is bij De Nederlandse Kredietmaatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *