Verhuizen… en dan?

Als je net als ik een van de mensen bent die dacht dat het slim was om gebruik te maken van de lage rente die op dit moment aanwezig is, heb je waarschijnlijk ook een hypotheek afgesloten. Dit is heel slim! Waarschijnlijk ben je een starter en zoek je een plekje voor jezelf, leuk! Verhuizen is en blijft een spannende opgave. Ik ben onlangs verhuisd van Delft naar Gouda. Ik woonde op een studentenkamer in de Universiteitsstad en besloot na mijn studie een huisje te kopen in de stad waar ik ben opgegroeid. Maar dat hoef jouw natuurlijk niet te beschrijven. Misschien ben je met iets heel anders bezig. Hoe je het ook went of keert, ik wil je graag wat tips meegeven die de hele verhuiservaring wat soepeler laten verlopen.

Helpende handen

Voordat je verhuist dient het huis dat je hebt aangeschaft in orde te zijn. Je wilt natuurlijk niet gaan klussen als al je meubilair er al in staat. Dat zorgt alleen maar voor overlast en stof overal. Het beste wat je kan doen is dan ook wat helpende handen inhuren of vragen aan vrienden zodat je plekje er tiptop bij staat voordat je gaat verhuizen. Daarna volgt natuurlijk het daadwerkelijke verhuizen. Dit is een vak apart en veel mensen huren daar ook specialisten voor in als het aankomt op het sjouwen van de dozen. Maar dit kan al gauw grof geld kosten! Wat je wil doen is vrienden vragen of ze een dag of twee willen helpen sjouwen. Je moet hiervoor twee dingen regelen: lunch en zorgen dat al je spullen al in dozen zitten voordat je ze belt. Het moet namelijk niet zo zijn dat zij je gaan helpen alles uit elkaar te halen en in dozen gaan stoppen. 

Al het onzichtbare

Je vraagt je vast af wat ik met dit kopje bedoel. Maar als alles in je huis eenmaal klaar staat dan is het tijd om de onzichtbare zaken te regelen die bij een woning horen. Ik heb het over het gas, het water, het licht, het internet, de televisie en natuurlijk een huistelefoon. Dit soort dingen zijn misschien vanzelfsprekend, maar het kost wel wat werk om het te regelen. Dus hoe doe je dit het beste? Ga naar Providercheck.nl om daar en zoek daar op “Alles in 1 vergelijken”. Deze site komt aan de hand van je postcode met de beste deals voor je onzichtbare zaken. Zo betaal je nooit teveel!