Iemand op wie (en met) je kan bouwen!   

Op zoek naar een nieuwe machine voor je bedrijf die het zware werk voor je kan verrichten maar ook nog eens multifunctioneel is? Dan is een verreiker de machine die jij zoekt. Deze machine kan niet alleen zware dingen tillen en verplaatsen maar kan ook nog eens worden ingezet voor ander werk in de agrarische en industriële sector. Hij dankt zijn multifunctionele inzetbaarheid aan de mogelijkheid om verschillende voorzetstukken aan de arm te kunnen bevestigen. Voor vork tot grijper en van hijslier tot lepelbord, bijna ieder voorzetstuk kan er wel op. Deze machine wil je dus hebben maar waar let je op bij de aanschaf? Dat lees je hier!

Je budget

Een verreiker, of sowieso een andere machine, is natuurlijk niet gratis. Je moet er een flinke investering voor over hebben op zo’n pracht machine is huis te halen maar eerlijk, je hebt dan ook wel wat! Zoals we net al even zeiden is een verreiker een alleskunner. Deze machine is multifunctioneel inzetbaar en alleen al daarom betaald hij zichzelf eigenlijk altijd al terug. Maar deze investering moet natuurlijk wel nog betaald worden en dat geld moet er wel zijn. Gelukkig zijn er verreikers verkrijgbaar in verschillende budgetten waardoor het eigenlijk altijd wel mogelijk is om deze krachtpatser aan te schaffen mocht je dat uiteraard willen.

Nieuw of tweedehands

Net zoals met vele andere machine zijn ook verreikers zowel nieuw als tweedehands te krijgen. Beide hebben zo hun voordelen maar ook hun nadelen. De voordelen van een nieuwe machine is dat je de eerste eigenaar bent. Je weet dus precies wat er met de machine is gebeurt en wat ook niet. Daarnaast is de machine (bijna) altijd nieuw en is dus nog in een zeer goede staat. Ook de garantie is nog helemaal volledig. De nadeel van een nieuwe verreiker is natuurlijk wel dat je de volle mep betaald en kies je voor een bekend merk dan betaald je ook nog eens hier extra voor. Het voordeel van een tweedehands verreiker is natuurlijk de prijs. De prijs ligt vaak een behoorlijk stuk lager waardoor het natuurlijk een veel leukere uitgaven wordt. Daarnaast zitten er soms nog hele goede exemplaren tussen het tweedehands aanbod maar ook hier wordt de prijs meestal wel aardig op aangepast. Het nadeel van een tweedehands machine aanschaffen is echter wel dat je niet altijd weet wat er met de machine is gebeurt. Daarnaast is de garantie misschien ook al verlopen en nooit echt goed onderhouden. Dat zijn dingen die je nooit volledig met zekerheid zult weten maar als risico’s bij een tweedehands aankoop.

Uiteindelijk kom je met gezond verstand een heel eind wat betreft de aankoop van een verreiker en mocht een aanbod ooit te mooi zijn om waard te zijn? Dan is dit in de meeste gevallen ook echt wel het geval. Succes in ieder geval met de aankoop!