Verschillende opties met beleggen

Een extraatje opbouwen voor later, sparen voor je pensioen of geld aan de kant zetten voor je kinderen die van plan zijn om te gaan studeren? Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om te gaan beleggen. Alles wordt steeds duurder en gaan we er financieel meestal ieder jaar een klein beetje op achteruit, maar kun je met beleggen juist een erg mooi rendement behalen. Wanneer je belegt, zul je voor een periode je geld in aandelen, obligaties of ETF’s investeren. Je koopt een stukje van een bedrijf, waarna je tijdens goede periodes kunt verwachten dat de waarde van het aandeel zal gaan stijgen. De koers hangt verder af van het vraag en aanbod. Vele mensen kiezen er tegenwoordig voor en zijn er ook opties mogelijk als het aankopen van preferente aandelen en kun je aan de slag met CFD traden. We hebben je kort de basis uitgelegd, waarna we nu iets dieper in zullen gaan op het beleggen!

Preferente aandelen in je portfolio

Nu is het mogelijk om de reguliere aandelen aan te schaffen, maar is het ook mogelijk om preferente aandelen te bemachtigen van een bedrijf. Maar wat zijn preferente aandelen nu precies? De preferente aandelen, ook wel prefs genoemd, zijn aandelen met voorkeursrechten. Een aandeelhouder van deze soort aandelen heeft bijvoorbeeld recht op een vast dividendpercentage, maar is er bij uitbetaling ook voorrang voor deze aandeelhouders op de ‘gewone’ aandeelhouders. Simpelweg beschik je als aandeelhouder van preferente aandelen dus over meer voordelen dan de aandeelhouders met de gewone aandelen. Je kunt recht krijgen op extra stemrecht, maar zul je als aandeelhouder van preferente aandelen ook als eerste je aandeel kunnen uitbetalen bij een beëindiging van een bedrijf.

Beleggen voor gevorderden: CFD trading

Nu kun je met gewone aandelen al een erg mooi portfolio opbouwen en beschik je met preferente aandelen over meer voordelen, maar kun je als gevorderde belegger nog verder gaan op de beurs. Met CFD traden kun je namelijk gaan handelen in CFD’s, het handelen in de koersen op de financiële markten. Hoe werkt het CFD traden dan nu precies?

Bij een CFD zul je als belegger het verschil tussen de koers die geldt op het moment dat jij het contract afsluit en de koers waarop jij het contract beëindigd ontvangen. Let wel op! Het verschil kan namelijk positief zijn, maar kan natuurlijk ook negatief worden. Je behaald simpelweg winst of verlies. Wanneer je jezelf meer wilt verdiepen in beleggen, is CFD traden een perfecte mogelijkheid. Het doel is hier om te profiteren van de koersschommelingen op korte of juist lange termijn, afhankelijk van het contract!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *